23948sdkhjf

Jyske bagersvende lancerer nyt bagekoncept

Som de første i landet skal otte jyske bagersvende være ambassadører for et nyt bagekoncept, der har fået betegnelsen Rationel Kageproduktion.
Konceptet er udviklet af bagerfaglærerne Kristian Harden og Lars Jacobsen fra Uddannelsescenter Holstebro. De har hentet erfaring bl.a. fra en studierejse til Schweiz, skriver Fødevareforbundet i en pressemeddelelse.

Konceptet går ud på, at man producerer en masse kager af én slags ad gangen, som sættes på frost. Hver dag tager man så det antal ud, man skal bruge og pynter dem.

- Men det er ikke bare kager. Det er kunst, siger bagersvendene.

Koncept Rationel Kageproduktion
- Bagekonceptet er en kombination af vores erfaringer fra Schweiz og egne ideer tilsat den danske smag. Vi har udviklet det, fordi danske bagere meget gerne vil lave nyt og spændende bagværk til deres kunder. Mens specielt konditorkagerne er utroligt tidskrævende, siger Kristian Harden og Lars Jacobsen og uddyber:

- I dette koncept har vi i første omgang udviklet ni forskellige slags dessertkager, som kan laves næsten færdige og sættes på frost. På den måde kan man én dag lave rigtig mange af en slags kage, den næste dag en anden og så videre. Hver morgen tager man så det antal ud af fryseren, man skal bruge, lader dem tø op og pynter dem. Det er tidsbesparende, og man får ikke det store spild, når man kun laver enkelte af hver slags. På den anden side har man hvert dag det fulde sortiment i butikken.

Ny smag & udforming
Det nye koncept, der tirsdag blev præsenteret på Uddannelsescenter Holstebro, afviger også fra de traditionelle fløde- og dessertkager både i udformning og med smag. Eksempelvis benytter man alt fra kaffe til pebermynte og grape, lige som man bruger spændende bageforme.

- Med dette koncept håber vi også at kunne tiltrække det yngre publikum, som ellers går langt uden om konditorkager. For ældre kageelskere vil det under alle omstændigheder være en kæmpe oplevelse, siger Kristian Harden og Lars Jacobsen.

De otte bagersvende havde til præsentationen lavet 1500 mindre kager og 100 lagkager. Lærere og elever på Uddannelsescenter Holstebro havde, som de første, mulighed for at smage på lækkerierne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079