23948sdkhjf

Danish Crown genåbner ikke svineslagteriet i Holstebro

Danish Crowns bestyrelse har i dag besluttet endegyldigt at lukke svineslagteriet i Holstebro.
Produktionen på slagteriet blev indstillet sidste sommer, og slagteriet lagt i mølposen, så anlægget kunne startes op, hvis råvaregrundlaget igen ville stige.

Det er endnu ikke sket, og der er ikke udsigt til, at produktionen af slagtesvin i Danmark på kort sigt vil stige tilstrækkeligt til, at det kan retfærdiggøre at afdelingen fortsat ligger stille. Beslutningen kommer til at berøre nogle få medarbejdere, der vil blive tilbudt andet job i det omfang, det kan lade sig gøre.

Ikke nødvendigt med stand-by-slagteri
- Siden sidste sommer har vi haft anlægget i Holstebro på stand by, og det vurderer vi nu ikke længere er nødvendigt. Fire medarbejdere har løbende vedligeholdt alle installationer for at de kunne være funktionsdygtigt ved en ny opstart. Men det er omkostningstungt at vedligeholde et tomt slagteri, siger Arthur Petersen, produktionsdirektør i Svinekødsdivisionen.

Beslutningen om endeligt at lukke Holstebro skal ses i lyset af, at der, efter den bebudede lukning af aftenholdet i Esbjerg, i løbet af den kommende tid vil være mulighed for igen at øge den samlede kapacitet med forholdsvis kort varsel, forklarer Arthur Petersen.

Danish Crowns kreaturslagteri, der ligger i den modsatte ende på samme matrikel, vil ikke blive berørt af nedlukningen af svineslagteriet og fortsætter uden ændringer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098