23948sdkhjf

Afgiften på mættet fedt udvides i Sundhedspakken

Regeringen og Dansk Folkeparti har i dag indgået en aftale om en sundhedspakke, hvor i afgiften på mættet fedt udvides til også at omfatte kød. Samtidig bliver det dyrere at ryge og drikke alkoholsodavand og cider.
Sundhedspakken har to overordnede mål. For det første betyder sundhedspakken, at den fulde finansiering af Forårspakke 2.0 nu er endelig afklaret.

For det andet bidrager sundhedspakken til målsætningen i ”Danmark 2020” om at Danmark skal være blandt de 10 lande i verden, hvor man lever længst. Det sker ved at gøre tobak og alkohol dyrere. Samtidig sikres gennemførelsen af afgiften på mættet fedt, som aftalt i skattereformen sidste år.

Sundspakken indeholder:
  • Afgiften på tobak forhøjes svarende til 2 kr. pr. 20 stk. pakke cigaretter i gennemsnit og ca. 3 kr. pr. 20 stk. pakke for de billigste cigaretter. Afgiften på røgtobak forhøjes tilsvarende.
  • Der arbejdes for at etablere en pantordning vedrørende danskeres grænsehandel med øl og sodavand i Tyskland, således at danskeres grænsehandel i Tyskland også omfattes af pant. Kan dette realiseres, vil regeringen og Dansk Folkeparti vurdere mulighederne for at øge afgifterne på øl og vin. Regeringen vil endvidere undersøge mulighederne for at øge vinafgiften isoleret. Et eventuelt merprovenu herfra vil udmøntes i overensstemmelse med skattestoppet.
  • Tillægsafgiften på alkoholsodavand forhøjes, og den udvides til også at omfatte cider og alkoholsodavand baseret på cider og frugtvin. Dermed er alle alkoholsodavand omfattet af tillægsafgift.
  • Afgiften på mættet fedt, som allerede indgår i Forårspakke 2.0, udvides til også at omfatte kød.
  • Forhøjelsen af afgifterne på tobak og alkoholsodavand træder i kraft 1. juli 2010 og afgiften på mættet fedt får virkning fra medio 2011.

Med aftalen om sundhedspakken er den forudsatte finansiering af Forårspakke 2.0 på plads for årene 2010-2013. Der er her også taget hensyn til, at de grønne kørselsafgifter på lastbiler bliver forsinket og dermed først får virkning fra medio 2012.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109