23948sdkhjf

Fiskevirksomheder anklages for fusk med nitrit

Fødevarekontrollens Rejsehold har politianmeldt Vega Salmon og Polar Salmon i Esbjerg for omfattende svindel med det kræftfremkaldende stof nitrit i deres røgede fiskeprodukter.
Vega Salmon A/S står overfor en bøde på 1 mio. kr., mens Polar Salmon ”nøjes” med en bøde på 100.000 kr. for snyd med tilsætningsstoffet nitrit i deres røgede fiskeprodukter. Det oplyser dyrlæge Henriette Mynster fra Fødevarekontrollens Rejsehold til dagbladet Børsen.

Direktør Roald Vedelgart, Vega Salmon A/S, har ingen kommentarer til politianmeldelsen, som han ikke har modtaget endnu.
- Jeg kan først forholde mig til den, når jeg har set den, siger han.

En finkæmning af industrien
Efter at en virksomhed i Esbjerg for et halvt år siden blevet taget i ulovlig brug af nitrit, iværksatte Rejseholdet en omfattende undersøgelse af fiskeindustriens brug af nitrit.

Den undersøgelse er nu mundet ud i to politianmeldelser af ovennævnte virksomheder, samt uddeling af administrative bøder til to detailvirksomheder for at have fiskeprodukter med nitrit på hylderne.

- Vi har fundet ud af, at der bruges flere tilsætningsstoffer i fiskeindustrien, end vi var klar over – det går vi nu i gang med at kigge nærmere på, siger Henriette Mynster til Børsen.

Skuffet fødevareminister
Virksomhedernes forklaringer om brugen af nitrit går blandt andet på, at de nitritholdige fiskeprodukter skulle eksporteres til lande, hvor nitrit er et lovligt tilsætningsmiddel.

Fødevareminister Henrik Høegh er dybt skuffet over fiskeleverandørerne og siger til P4 Esbjerg:

- Deres forklaringer er slet og ret helt ude i hegnet. De er i gang med at ødelægge den danske fiskeribranches renommé.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158