23948sdkhjf

Aromatiseret luft til 17 kr. for et hvæs

En inhalator med smagfuld luft er verdens første åndbare fødevare. Efter succes i USA og Frankrig er Le Whif-inhalatoren nu på vej til Storbritannien.
Opfindelsen, der er døbt verdens første åndbare fødevare af sine skabere, lader forbrugerne indsuge luft med smag af chokolade eller kaffe, mens de indtager mindre end 1 kalorie.

Den læbestiftformede tube indeholder hundredvis af milligram af bittesmå fødevarepartikler, som er små nok til at blive luftbårne, men for store til at komme ind i lungerne.

Det skriver The Telegraph.

Inhalatorens luft fås med smag af chokolade, hindbærchokolade, mintchokolade samt med kaffesmag, hvilket også skulle give en dosis af koffein, der svarer til en lille kop espresso.

Forbedre madoplevelser
Le Whif er opfundet af David Edwards, professor i biomedical engineering ved Harvard University med hjælp fra Michelin-kokken Thierry Marx.

David Edwards siger, Le Whif ikke er designet til at erstatte fødevarer, men kan bruges til at forbedre madoplevelser.

I fremtiden kan den for eksempel give folk mulighed for at prøvesmage et udvalg af retter fra en restaurantmenu, før de bestiller deres måltid.

Mere sundhedsorienteret
- Vi vil sandsynligvis lancere ny whiffing-smagsoplevelser hvert halve år. Det er rimeligt at antage, at den næste linje whiffing-produkter vil blive endnu mere sundhedsorienterede, siger David Edwards.

Hver Le Whif indeholder nok smag til otte til ti inhaleringer og koster omkring 17 kr., skriver The Telegraph.

Produktet blev udgivet i Paris i 2009 og den første produktion på 25.000 inhalatorer var udsolgt inden for en måned. Det er siden blevet lanceret på tværs af Frankrig og i USA.

I Storbritannien skal Le Whif sælges udelukkende i House of Fraser i en måned, hvorefter den måske vil blive distribueret bredere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095