Onsdag aften er det muligt at sætte tænderne i dansk produceret wagyu-kød.
Folkene bag restaurant Umami i København betalte 75.000 kroner for Danmarks første wagyu-stud, og i aften sælges det efter først til mølle princippet.
Der er blot 50 kuverter til salg.
Billetter kan bestilles mellem kl. 11-14 på tlf. 3338 7500.
Menuen står blandt andet på wagyutartar, wagyutataki, double consomme med skank og marv og braiseret bryst med pickles og yuzu shiso.
Kostbar herlighedHerligheden koster 1.600 kroner per person og inkluderer vine og sake.
- Det ekstremt marmorerede wagyu-kød gør, at kødet er mere smagfuldt, saftigt og mørt end andet oksekød. Det glæder jeg mig til at servere, men jeg ser mest frem til reaktionen fra vores gæster. Det her er måske starten på et nyt eventyr, hvor vi kan være med til at sætte wagyu-produktion i gang i Danmark, og derved endnu en gang kippe med det danske gastronomi-flag uden for landets grænser, siger Francis Cardenau, medejer af Umami til Politiken.
Det er Danish Crowns datterselskab Friland A/S, der står bag opdrættet.