23948sdkhjf

Netto i Storbritannien solgt for 6,8 mia.kr.

Dansk Supermarked sælger deres 193 britiske Nettobutikker til Asda Stores Limited.
Dansk Supermarked A/S har i dag indgået aftale om salg af sit helejede datterselskab Netto Foodstores Limited til Asda Stores Limited for et samlet vederlag af GBP 778 mio. på gælds- og kontantfri basis.

- Netto UK har været profitabelt og blev i 2009 valgt til ”Årets Discountbutik” i Storbritannien. Vi har betydelige vækstmuligheder i Skandinavien og Nordeuropa, og mener, at tiden er inde til at styrke vores indsats over for udviklingen af vore forretninger i disse lande. Som en af de førende detailkæder er Asda en ideel køber til vore butikker i Storbritannien, udtaler Erling Jensen, CEO i Dansk Supermarked A/S.

Fortsat investere i Netto
Dansk Supermarked vil fortsat investere i Netto og have kraftig fokus på vækst i overensstemmelse med den strategi, der er udstukket af bestyrelsen.

Transaktionen, der er betinget af, at der opnås godkendelse fra de engelske konkurrencemyndigheder, forventes gennemført i løbet af september 2010.

Transaktionen forventes at indbringe en regnskabsmæssig avance til Dansk Supermarked A/S på omkring DKK 4,6 mia.

193 Nettobutikker
Netto Foodstores Limited ejer Dansk Supermarkeds detailhandel i Storbritannien, der består af 193 Netto discountbutikker.

Inden transaktionen ejede Dansk Supermarked, som blev stiftet i 1960 af Herman Salling, mere end 1.300 butikker og varehuse med tilsammen mere end 43.000 ansatte.

Efter transaktionens gennemførelse ejer Dansk Supermarked i alt mere end 1.100 butikker og varehuse med ca. 40.000 ansatte.

A.P. Møller - Mærsk A/S har været medejer af Dansk Supermarked A/S siden 1964 og ejer en aktieandel i Dansk Supermarked A/S på ca. 68%.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141