23948sdkhjf

Nordic Sugar frasælger frøvirksomhed

Der skal øget fokus på salg og produktion af sukker, derfor er Maribo Seed solgt til Syngenta for 320 mio. kr.
Med henblik på yderligere at styrke fokus på kerneforretningen inden for salg og produktion af sukker har Nordic Sugar i dag indgået aftale om salg af Maribo Seed med Syngenta.

Køber Syngenta er en ledende aktør på verdensmarkedet for plantebeskyttelsesmidler og planteforædling.

Handlen omfatter Maribo Seed Internationals frøproduktions- og salgsaktiviteter samt varemærket Maribo®.

Glæde over nyt hjem
- Vi glæder os over, at Maribo Seed har fået et nyt hjem med det samme fokus på innovativ frøforædling af høj kvalitet, siger Thomas B. Olsen, administrerende direktør for Nordic Sugar A/S.
Maribo Seed har gennem årene udviklet sin markedsposition med stor succes, ikke mindst i kraft af kompetencer inden for produktion og distribution af sukkerroefrø.

Vil være førende
- Som en af frøindustriens hovedaktører vil Syngenta udgøre den ideelle ramme om den videre udvikling af disse aktiviteter. Maribo Seed har samarbejdet med Syngenta gennem mange år. Relationen går tilbage til 1992, hvor de to virksomheder etablerede et fælles frøforædlingsprogram, siger Thomas B. Olsen, administrerende direktør for Nordic Sugar A/S.

Han ser salget af frøaktiviteterne, som et naturligt led i at skærpe koncernens fokus på kerneforretningen med det mål at blive den førende sukkervirksomhed på det europæiske sukkermarked.

Aftalen mellem Syngenta og Nordic Sugar er betinget af myndighedsgodkendelse, og salgsprisen er aftalt til 320 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141