23948sdkhjf

Cirkusvogn skal profilere vestjyske fødevarer

En cirkusvogn udstyret med moderne isenkram skal turnere rundt i landet for at sætte fokus på vestjyske fødevarespecialiteter.
Det er Vestjyske Fødevarer og Oplevelser, der har taget initiativ til mad-cirkusvognen.

Der er tale om en vogn med moderne køkkenfaciliteter og en madværktøjskasse, der kan bruges af kokke og andre madarkitekter til at demonstrere lokale råvarer ved events, markeder og festivaler.

Den kan for en beskeden leje bruges af alle, der har et arrangement, hvor der bliver sat fokus på vestjyske fødevarer og oplevelser.

Vognen giver desuden aktørerne fleksibilitet, fordi de ikke længere er afhængige af, at der er et køkken på udstillingspladsen – det har de jo selv med.

Ordnede forhold
Lemvig – Thyborøn Turistforening var de første, der brugte cirkusvognen til Fjordmarkedet i Lemvig d. 29. maj.

Formålet med markedet var at udbrede kendskabet til Lemvig som fjordby og få skabt kendskab til områdets mange kunsthåndværkere og til de lokalproducerede fødevarer.

- Cirkusvognen er et perfekt initiativ. Det med smagsprøver på markeder bliver tit lidt interimistisk, men med vognen kan vi tilberede og servere smagsprøver under ordnede forhold, siger turistchef Dina Overgaard.

Til Fjordmarkedet blev vognen brugt af både lokale producenter, en kok og af aktørerne fra Turistforeningen.

Øge omsætning og beskæftigelse
Det er de fire kommuner Ringkøbing-Skjern, Lemvig, Struer og Holstebro, der sammen med de lokale LAG og Regionen, står bag Vestjyske Fødevarer og Oplevelser.

Det langsigtede mål er at øge omsætning og beskæftigelse i fødevare- og oplevelsesvirksomheder i Vestjylland og samtidig motivere og stimulere potentielle nye producenter og hermed skabe nye virksomheder og vækst.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094