Den økologiske mælkeproduktion steg med fem procent i 2009.
Den økologiske mælkemængde udgjorde 9,6 pct. af den samlede mælkeproduktion, mens den tyske andel til sammenligning var knap 2 pct.
Det viser en analyse fra Landbrug & Fødevarer.
- Stigningen i mælkeproduktionen viser, at de 400 økologiske mælkeproducenter har formået at udvikle og effektivisere deres bedrifter til trods for, at de også har været ramt af den økonomiske krise i 2009. Samtidig er mejerierne parate til at levere de økologiske mejeriprodukter, som forbrugerne efterspørger, siger konsulent Ejvind Pedersen i Landbrug & Fødevarer.
Med en andel på 35 pct. er Danmark det land i verden, hvor forbrugerne køber mest økologisk konsummælk.
Økologisk smør, ost og syrnede produkter m.v. bliver i høj grad også efterspurgt af forbrugerne.
En stor del går også til eksport – især til Tyskland.
