23948sdkhjf

Anerkendt mærke til mad fra Vestjylland

Som det første område i Jylland må Vestjylland bruge en anerkendt europæisk mærkningsordning til de lokale fødevarer.
Vestjyske fødevareproducenter, forarbejdningsvirksomheder, spisesteder, grossister og andre aktører inden for branchen får nu mulighed for at være med i ordningen Culinary Heritage, også kaldet Regional Madkultur.

Sjælland og Bornholm er i forvejen med i ordningen.

Mad, mærkning og markedsføring
I Regional Madkultur bliver der opstillet nogle helt klare kriterier, der skal opfyldes før fx en producent eller restaurant kan blive medlem – ud over selvfølgelig kravet om at være lokalforankret i Vestjylland.

- Ved at være med i ordningen kan vi styrke den vestjyske fødevareproduktion og få synliggjort, at vi har nogle gode, spændende råvarer og dygtige kokke. Samtidig styrker vi også turistområdet ved at synliggøre det oplevelsesmæssige i, at her kan turister smage på området, siger projektleder Kirsti Storinggaard.

Hun er fra Vestjyske Fødevarer og Oplevelser, der sammen med VIFU har taget initiativ til søge om optagelse i Culinary Heritage .

Stiftende generalforsamling
Onsdag d. 2. juni 2010 kl. 18.00 danner Lystbækgård i Ulfborg ramme om den stiftende generalforsamling for foreningen Regional Madkultur Vestjylland.

Alle vestjyske fødevareproducenter, spisesteder, aktører inden for oplevelsessektoren og andre interesserede er velkomne til at deltage i den stiftende generalforsamling. T

ilmelding sker til Kirsti Storinggaard på mail: ks@navigators.dk eller tlf. 28 56 56 07.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079