23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Dansk særregel om aroma ophævet

Den danske regel om godkendelse af aromaer til mælkeprodukter er blevet ophævet fra den 23. maj 2010. Det afkorter en tidligere lang procedure.

Aromaproducenter og fødevareproducenter, der vil markedsføre mælkeprodukter på det danske marked, skal dermed ikke længere igennem en lang procedure for at få en særlig dansk godkendelse.

Selv om den hidtidige aromabekendtgørelse formelt også er ophævet sammen med særreglen, gælder de øvrige regler i bekendtgørelsen fortsat, indtil EU’s nye forordning om aromaer til fødevarer (forordning (EF) nr. 1334/2008) bliver gældende den 20. januar 2011.

Ikke nødvendig længere

Den nationale særregel på aroma-området er fra 1992 og handler om en godkendelsesordning for aromaer til mælkeprodukter.

Ophævelsen sker, fordi den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet EFSA siden 1992 er kommet så langt i deres sikkerhedsevaluering af aromastoffer i fødevarer, at Danmark ikke længere anser særreglen for at være nødvendig.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093|