23948sdkhjf

Asaa Andelsmejeri udvider

Det lille mejeri med 14 andelshavere i Nordjylland, har investeret otte mio. kr. i forbedringer.
Andelsmejeriet fra 1890 modtager 140 tons mælk hver uge, som forarbejdes til ost.

Mejeriet ser optimistisk på fremtiden, og har derfor brugt otte mio. kroner på forbedringer.

De gamle bygninger er blevet renoveret og sat i stand, og man har købt og nedrevet naboejendommen og her bygget nye og tidssvarende lagerlokaler.

- Vi har fået mere plads og lavet en hel række ting, der har optimeret arbejdsmiljøet og hygiejnestandarden. Mange af de arbejdskrævende ting, vi før stod og lavede manuelt, laves nu af maskiner, fortæller mejeribestyrer Per Jensen til Nordjyske.

Fløde til Arla
Virksomheden producerer ost i store mængder, og overskydende fløde sælges videre til Arla.

- Vi har et godt samarbejde med Arla, for nok er vi konkurrenter, men det, vi laver, er specialprodukter, og det er så lidt i forhold til Arlas kæmpemæssige produktion, så vi trives side om side. Går det godt for Arla, går det også godt for os, siger Per Jensen, der er født på mejeriet, til Nordjyske.

Det meste ost sælges til Sjælland, men mejeriet har også mange lokale kunder.

Asaa Andelsmejeri beskæftiger i dag otte mand.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078