23948sdkhjf

Tesco mister sin topdirektør

Sir Terry Leahy har besluttet at gå på pension i marts 2011 i en alder af 55 efter 14 år som adm. direktør i Tesco.
Det er en mand, der har skabt stor fremgang i den britiske supermarkedskæde, som nu går på pension.

- Terry har givet et stort bidrag over en lang periode. Han er uden tvivl en af de førende erhvervsfolk af hans generation. Han har indført en strategi, der kan sikre udviklingen af Tesco i de kommende år, siger David Reid, formand for bestyrelsen.

Fast realitet
Sir Terry Leahy siger:

- Da jeg blev CEO havde jeg en plan om at gøre Tesco til nummer et i Storbritannien og at sikre langsigtet vækst i non-food, i servicesektoren og i internationale ekspansion. Jeg ønskede at udvikle formål og værdier, der kunne bære Tesco gennem sine udfordringer og støtte fremtidige ledere. Det har taget 14 år, men strategien er blevet en fast realitet og jeg føler mit arbejde er næsten afsluttet.

Talent, energi og erfaring
Philip Clarke (50) bliver administrerende direktør for Tesco plc i marts 2011. Han har arbejdet i Tesco i mange år.

- Jeg glæder mig over at Phil Clarke har accepteret rollen som administrerende direktør fra marts 2011. Jeg har arbejdet sammen med Phil i Tesco i mange år, og jeg er overbevist om, at han har det nødvendige talent, energi og erfaring til at føre koncernen fremad, siger Sir Terry Leahy.

Beæret og glad
Philip Clarke er glad for opbakningen.

- Jeg er beæret og glad for at efterfølge Terry, der har lært mig så meget. Jeg er meget begejstret over muligheden for at lede sådan et fantastisk team af ledere, som jeg har arbejdet sammen med i årevis. Sammen vil vi opbygge en global virksomhed, som fokuserer på kunden og fuldt ud respekterer vores folk, vores lokalsamfund, vores forsyningskæde og vores aktionærer, siger Philip Clarke.

Sir Terry Leahy beholder en stor aktiepost i Tesco.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095