23948sdkhjf

Dyk i omsætningen af frosne bær

Hos Nyborg-virksomheden Ardo oplevede man et lille fald målt i mængde og omsætning i 2009. Tilpasning og nye produkter skal bringe virksomheden i vækst.
Den belgiskejede virksomhed Ardo, der sælger frosne bær og grønsager blandt andet under navnet Frigodan, fik i 2008 styr på forretningen og realiserede et overskud på 6,4 mio. kr. før skat. Det blev dog barberet lidt ned i 2009, skriver dagbladet Børsen.

Resultat præget af overskudsmængder
Omsætningen faldt fra 457 mio. kr. i 2008 til 441 mio. kr. i 2009. Samtidig faldt overskuddet fra 2008 på 6,4 mio. kr. før skat til knap to mio. kr. i 2009.

Adm. direktør Carsten Aalund forklarer det lille dyk i omsætning og resultat:

- Vi kom ind i en periode, hvor der var overskudsmængder på markedet. Det gav et pres på priserne, og så mærker vi også krisen, hvor der er mere fokus på discount og mindre på højforædlede varer.

Tilpasning og nye produkter
Ardo er især blevet ramt af råvarepriserne og har derfor måtte tilpasse sig situationen på et marked hvor mellemsalgspriser og råvarerpriser har været tårnhøje.

Derfor har man skåret ned på aktiviteterne, afskediget 15 ansatte og solgt virksomhedens høstmaskiner til en maskinstation, der fremover vil stå for at høste den danske ærteproduktion.

Sideløbende med tilpasningen har fødevarevirksomheden sat gang i udviklingen af en række nye produkter, og derfor venter Carsten Aalund, at man efter 2010 igen vil vækste.

Ardo forventer et 2010-resultat på niveau med 2009-resultatet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094