23948sdkhjf

Flere danske vinavlere

På trods af at det kan være en risikabel og langt fra rentabel affære at dyrke vin i Danmark, så stiger antallet af erhvervsvinavlere.
Antallet af danske erhvervsvinavlere stiger.

Sidste år kom der 16 nye, professionelle vinavlere til, så antallet i alt nåede op på 72.

En stigning på næsten 30 procent, skriver Landbrug & Fødevarers magasin FoodCulture.

Også hobbyavlere bliver der flere af. 125 personer kom til sidste år, og man venter lige så mange eller flere i år.

Magert vinår
I år har koldt vejr i maj forsinket blomstringen med tre uger, og da bestøvningen kun kan ske i tørvejr, kan 2010 godt gå hen at blive et magert vinår, hvis der ikke snart kommer nogle dage med sol.

Den samlede danske vinproduktion er på omkring 75 hektoliter.

Til sammenligning producerer hvert af Frankrigs 17 vindistrikter mindst 50.000 hektoliter årligt.

- Vi laver vin i Danmark, fordi vi synes, det er sjovt, for vi kan kun konkurrere på parametre som kvalitet og kvalitetsstyring. Pris og kvantum ligger simpelthen uden for rækkevidde, for der er ingen støtte til vinavl i Danmark, udtaler formanden for vinavlerne i Danmark, Jean Becker, til FoodCulture.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078