23948sdkhjf

Fødevareministeriet er på vej med 60 mio. støttekroner

En ny investeringsstøtteordning sigter mod projekter vedrørende investeringer i nye teknologier, der styrker produktiviteten og værditilvæksten væsentligt.
Fødevareministeriet forventer snart at åbne for en investeringsstøtteordning, hvor fødevarevirksomhederne får mulighed for at få tilskud til projekter inden for investeringer i nye teknologier, der medvirker til at styrke produktiviteten og værditilvæksten i væsentlig grad.

Der er afsat i 60 mio. kr. til indsatsen i 2010 på finansloven.

Del af landdistriktsprogram
Fødevareministeriet arbejder i øjeblikket på at udforme det endelige regelsæt efter en høring af et udkast til bekendtgørelse, som DI Fødevarer har leveret høringssvar til.

Ordningen er en del af det danske landdistriktsprogram, og tilskud vil kunne ydes til forarbejdning af primære jordbrugsprodukter, som er omfattet af bilag I til EU-traktaten.

Hvem er tilskudsberettiget og hvad er tilskuddet?
Mindre og mellemstore fødevarevirksomheder vil kunne opnå tilskud på op til 40 pct. af de samlede tilskudsberettigede projektudgifter.

Virksomheder, der ikke er MMV, men som har mindre end 750 ansatte eller en omsætning på mindre end 200 mio. EUR vil ifølge udkastet til bekendtgørelse kunne opnå 20 pct. i tilskud.

Der lægges op til, at de samlede tilskudsberettigede udgifter skal være mindst 300.000 kr. og ikke overstiger 5 mio. kr.

Der arbejdes i Fødevareministeriet på at udfærdige regelgrundlag og vejledning til ordningen, hvor årets ansøgningsrunde forventes at løbe i perioden 21. juni – 1. september 2010.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094