23948sdkhjf

Skærpede buffet-regler skal forhindre roskildesyge

Varmt vejr og buffet kræver særlig opmærksomhed. Mortalin udgiver nu en pjece til branchen om de nye, skærpede detaljer i fødevarelovgivningen vedrørende buffeter.
De seneste tre år er antallet af gæster, der – via maden på en buffet – smitter hinanden med roskildesyge steget markant. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

- Problemet er især stort i de varme perioder, hvis maden står fremme i længere tid, siger afdelingschef for fødevaresikkerhed Esther Ravnskjær Juul fra Mortalin, som netop er ved at lægge sidste hånd på en pjece til branchen om de nye, skærpede detaljer i fødevarelovgivningen.

Større krav til rutiner
Reglerne stiller større krav til bl.a. virksomhedernes rutiner for arbejdet med tilberedning, anretning, opfyldning og overvågning af den mad, som indgår i en buffet:

- Et eksempel på en vigtig skærpelse af reglerne er, at opbevaring af letfordærvelige fødevarer uden tilstrækkelig køl (+5o) eller varmholdning (+65o) fortsat er højst tre timer, men som noget nyt er det specificeret, at de tre timer inkluderer det den tid, der bruges til anretning og håndtering i køkkenet, påpeger Esther Ravnskjær Juul.

Tilstrækkelig god hygiejne
I den nye gratis pjece fra Mortalin kan medarbejdere i restauranter, cafeterier, kantiner mv. læse om, hvordan de undgår de værste fejl.

- Vi har også indføjet en række forslag om, hvordan man kan hjælpe gæsterne til at opretholde en tilstrækkelig god hygiejne. Det kan ganske enkelt være ved hjælp af små skilte med opfordringer til at tage en ny tallerken, at bestikket hører til det pågældende fad og lignende andre gode råd, siger Esther Ravnskjær Juul og tilføjer, at pjecen også omtaler nogle af de vigtigste informationer fra Fødevarestyrelsens nyeste vejledning.

Se pjecen .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078