23948sdkhjf

Snyd på nordjyske pizzeriaer

SKAT Nordjylland og de nordjyske kommuner har været på en omfattende aktion rettet mod restauranter og pizzeriaer. De afslørede sort arbejde og snyd med offentlige penge.
SKAT Nordjylland har i samarbejde med de nordjyske kommuner over de sidste uger gennemført en stor kontrolaktion rettet mod restauranter og pizzeriaer.

75 virksomheder har fået uanmeldt kontrolbesøg, og 233 ansatte er truffet i arbejde.

Formålet med aktionen var at kontrollere, om virksomhederne havde de nødvendige registreringer af de ansatte og at kontrollere, om der sker korrekt indeholdelse og angivelse af AM-bidrag og A-skat.

- I forhold til tidligere kontrolaktioner er virksomhedernes registreringer af de ansatte blevet lidt bedre, men det er trist, at vi stadig træffer så mange ansatte, som er på dagpenge eller kontanthjælp, fortæller Afdelingsleder John Lundgaard Pedersen.

Modtager offentlige ydelser
En foreløbig opgørelse af kontrollerne viser, at 32 ansatte ud af de 233 ansatte modtager offentlige ydelser.

Hele 15 ansatte havde første arbejdsdag netop den dag, virksomheden fik besøg. Flere steder var der ansatte, som valgte at stikke af, da SKAT ankom.

- Et af stederne stak kokken af, og det var ikke til at overse, da han var over 180 cm høj. Efter 5-10 minutter "finder" indehaveren så kokken igen, men nu er han kun 150 cm høj fortæller John Lundgaard Pedersen og fortsætter:

- Vi ser desværre oftere og oftere, at virksomhederne har ansatte, som er på supplerende kontanthjælp. De har måske en lønseddel på kun 10 timer hver måned og får så suppleret op med kontanthjælp. Til trods for det så er de tilfældigvis på stedet, hver gang SKAT kommer.

Det er et problem, som desværre ser ud til at vokse i omfang, siger John Lundgaard Pedersen.

Brug for indsats
Resultatet af kontrolaktionen er et godt bevis på, at der er brug for en målrettet indsats mod sort arbejde og snyd med de offentlige kasser.

- Samarbejdet med kommunerne har fungeret utroligt godt, og det er absolut ikke sidste gang, at SKAT og kommunerne samarbejder om en kontrolaktion, slutter John Lundgaard Pedersen.
Læs mere om: skat
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078