23948sdkhjf

6,5 mio. kr. i støtte til Dansk Skaldyrcenter

Med penge fra staten vil skaldyrcentret i Nykøbing skabe 40 nye arbejdspladser og øge omsætningen med 20-70 mio.kr.
Dansk Skaldyrscenters projekt begynder i november og varer de næste tre år.

Forventningen er at kunne fastholde 210 arbejdspladser samt skabe 40 nye arbejdspladser og en forøget omsætning på 20-70 mio. kroner i projektets periode.

På fem års sigt forventer man at skabe i alt 73 nye arbejdspladser og 1-4 nye virksomheder.

Erhvervet skal omstilles
Projektet bygger på det etablerede fiskeri og opdræt af muslinger og skaldyr i Limfjorden.

Igennem en omstilling af erhvervet til nye, forbedrede metoder og produktionsformer vil man mindske omkostninger og øge indtægtsgrundlaget og samtidig gavne naturbevarelsen og miljøet.

Projektets milepæle bliver en konsolidering af netværk og aktiviteter omkring fødevaresikkerhed, omstilling af fiskeri med fokus på fx bestandspleje og skånsom udlægning af materiale fra industrierne, udvikling og effektivisering af opdrætserhvervet, produktudvikling, branding og arbejde med nye arter.

Gavne eksporten
De formelle samarbejdspartnere i projektet er Foreningen Muslingeerhvervet, Centralforeningen for Limfjorden, Dansk Akvakultur, Brancheudvalget for Skaldyr, Muslingestrømpe Nykøbing Aps, Seafood Limfjord, Morsø Linemusling, Limfjords-Kompagniet A/S samt Vilsund Muslingeindustri A/S.

Det samlede tilskud fra Fornyelsesfonden er på 51 mio. kr. og gives til i alt fem projekter, som skal skabe nye arbejdspladser og gavne Danmarks eksport.

- Alle dele af Danmark skal arbejde målrettet på at skabe fornyet vækst og beskæftigelse. Med Fornyelsesfonden bakker vi nu op om solide vækstprojekter for omstilling og udvikling. Det skal også være med til at skabe grundlaget for en langsigtet grøn vækst i Danmark, siger økonomi og erhvervsminister Brian Mikkelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079