23948sdkhjf

Atter overskud hos APV

Efter tre år med røde tal på bundlinjen kunne Silkeborg-virksomheden, trods finanskrisen, atter præsentere overskud.
- Året 2009 var karakteriseret af de vanskelige markedsforhold, som fulgte i kølvandet på den finansielle krise, som tog sin begyndelse i 2008. Stort set alle markeder, som selskabet bevægede sig i, var påvirket i betydelig grad af nedgangen, med undtagelse af enkelte eksportmarkeder, skriver SPX APV Danmark i sit regnskab.

I alt blev det til en omsætning på 854,5 mio. kr. i 2009, og dermed var der tale om en tilbagegang på 41,7 mio. kr. i forhold til året før, hvor regnskabsåret dog kun dækkede over ni måneder.

Til gengæld blev 2008-underskuddet før skat på 197,0 mio. kr. afløst af et plus på 56,2 mio. kr, for producenten af procesløsninger, produkter og service til fødevareindustrien.

Tærede på ordrebogen
2009 tærede til gengæld på selskabet ordrebog. Ved indgangen til året havde man en høj ordrebeholdning, som kunne understøtte produktionen i årets første tre kvartaler.

Det gav samtidig virksomheden mulighed for at fravælge enkelte ordrer og dermed sikre profitabiliteten.

Virksomhedens ledelse betegner 2009-resultatet som tilfredsstillende, og i 2010 forventer man ligeledes at nå et positivt resultat, om end den bliver mindre end i 2009.

- 2010 vil være kendetegnet ved et behov fra selskabets kunder om at tilbyde et større antal nye produkter baseret på en højere forædling af råmaterialerne. På dette område er selskabet godt rustet til at møde disse markedskrav, og det stemmer overens med selskabets planer om produkt- og applikationsudvikling, skriver SPX APV Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079