23948sdkhjf

Fødevaremærkning er fyldt med fejl

Dansk Varefakta Nævn hilser øget fokus på mærkning velkommen. Med fejl i mere end hver fjerde fødevaredeklaration er der hårdt brug for en forbedret indsats, mener nævnet.
Ud af 361 fødevarer, som DVN alle har kontrolleret i løbet af i år, fandt man fejl i deklarationen ved 28 procent af varerne.

- Vi kan konstatere er, at de oplysninger producenterne giver på fødevaren ofte ikke stemmer overens med indholdet, siger Helga Møller, der er direktør i Dansk Varefakta Nævn.

Fejlene bliver rettet
Fejlene findes i alle typer af færdigpakkede fødevarer, og spænder fra fejl i oplysninger om næringsindhold og indhold af sukker og salt til fejl i nettovægten.

Mange af fødevarerne har desuden flere end en fejl i deklarationen. En dessertis havde således tre fejl i angivelsen af indhold af sukkerarter, kulhydrat og fedtsyrer.

- Det er ikke for meget sagt, at vi finder fejl hver eneste dag. Nogle kan være ret alvorlige, for eksempel når oplysninger om allergéner er forkerte. Men fejlene bliver rettet. Til gengæld tør jeg slet ikke tænke på, hvor mange fejl, der ikke bliver opdaget, når producenterne selv angiver deklarationsoplysninger uden at blive kontrolleret, siger Helga Møller, som synes, det er godt at det nye fødevareforlig lægger op til øget fokus på problemet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094