23948sdkhjf

ØK frasælger EAC Industrial Ingredients

ØK har indgået aftale om at sælge EAC Industrial Ingredients til tysk koncern for i alt DKK 1,2 mia.
ØK opjusterer nu forventningerne for hele 2010 til et driftsresultat i niveauet DKK 700 mio.

ØK har indgået aftale med den tyske Brenntag koncern om at sælge EAC Industrial Ingredients for i alt DKK 1,2 mia. på nettogældfri basis svarende til omkring DKK 0,9 mia. i egenkapitalværdi. Transaktionen omfatter ikke ØK's porteføljeinvesteringer i de tre associerede selskaber Akzo Nobel Paints (Thailand) Ltd., Asiatic Acrylics Company Ltd. og Thai Poly Acrylics Public Company Ltd.

Kan realisere potentiale
Det strategiske rationale for salget er at sikre både ØK og EAC Industrial Ingredients de bedste forudsætninger for at kunne realisere deres fulde potentiale.

Gennem de seneste års globale økonomiske afmatning har ØK's opkøb i Asien ikke nået det ønskede niveau. Samtidig står det klart, at Asiens stærke tilbagevenden til vækst har udløst en ny konsolideringsbølge i de fleste industrier, herunder også Industrial Ingredients.

Det vil uundgåeligt føre flere internationale kemikaliedistributører til Asien og øge konkurrencen om attraktive opkøbsmuligheder og derved yderligere reducere EAC Industrial Ingredients muligheder for at fortsætte væksten.

Flere seriøse bud
ØK vurderer, at de resterende to forretninger rummer mange attraktive muligheder for vækst og værdiskabelse. ØK's vækststrategi vil omfatte en betydelig udvidelse af koncernens geografiske dækning med henblik på hurtigt at genskabe den størrelse og de resultater, der opgives i forbindelse med salget af EAC Industrial Ingredients.

Aftalen med Brenntag afslutter en grundig budproces med flere seriøse industrielle spillere. Det er ØK's vurdering, at prisen er særdeles attraktiv for både ØK og ØK's aktionærer og markant højere end den sandsynlige værdiskabelse, der kunne opnås gennem fortsat ejerskab.

Som global markedsleder inden for kemikaliedistribution vil Brenntag give EAC Industrial Ingredients nye vækstmuligheder, og Brenntag koncernen har intensiv fokus på at udvikle forretningen til fordel for EAC Industrial Ingredients' medarbejdere, leverandører og kunder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125