23948sdkhjf

Færre fik salmonella i 2009

Antallet af salmonellasmittede danskere er faldet markant fra 2008 til 2009. Landbrug & Fødevarer glæder sig over udviklingen.
På blot et år er antallet af salmonellasmittede danskere faldet markant, viser nye tal fra DTU Fødevareinstituttet.

I Landbrug & Fødevarer glæder direktør Jens Munk Ebbesen sig over, at kurven er vendt, så man nu næsten er tilbage på det vanlige lave salmonella-niveau fra 2005-2007.

- Det er glædeligt, at vi nu næsten er tilbage på det lave niveau, vi kender fra før 2008. Det bekræfter os i, at Danmark er i særklasse, når det gælder om at begrænse og kontrollere salmonellaudbrud, siger Jens Munk Ebbesen.

Salmonella på rejse
Antallet af salmonellainfektioner er faldet på stort set alle områder. F.eks. er antallet af salmonellainfektioner fra svinekød halveret, og antallet af salmonellainfektioner fra kyllingekød er faldet fra 47 til 7, mens de salmonellainfektioner danskerne tager med hjem fra rejser stadig tegner sig for en førsteplads med 658 tilfælde mod 853 i 2008.

Dog steg antallet af danskere, der blev smittet med salmonella fra æg fra 116 tilfælde i 2008 til 262 i 2009.

- Det er meget små tal, vi taler om, og det drejer sig om udbrud relateret til to besætninger. Det blev der straks taget hånd om da udbruddene blev konstateret, så forbrugerne kan fortsat have fuld tillid til kvaliteten af de danske æg, siger Jens Munk Ebbesen som understreger, at der ikke er tale om en tendens.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.334