23948sdkhjf

Flere smågrise slagtes herhjemme

En ny analyse fra Videncenter for Svineproduktion, Landbrug & Fødevarer viser, at eksporten af smågrise er stagneret.
Analysen viser, at eksporten af smågrise er stagneret på ca. 7 mio. stk. om året. Det kommer efter en årrække med markante stigninger, skriver Landbrug & Fødevarer på sin hjemmeside.

Stagneringen skyldes, at priserne i specielt Tyskland nu ligger tæt op ad de danske, og at der dermed ikke er økonomi i at eksportere smågrisene.

Mangler slagtesvinestipladser
- Når smågrise alligevel eksporteres, skyldes det dels, at nogle smågriseproducenter går efter kortsigtede gevinster, dels manglende muligheder for at sælge smågrisene i Danmark, siger Finn K. Udesen, afdelingschef for Produktionsøkonomi og statistik hos Videncenter for Svineproduktion, Landbrug & Fødevarer.

Derfor mener organisationen, at der er behov for en forøgelse af antallet af slagtesvinestipladser i Danmark, idet manglen på disse i høj grad er en flaskehals for antallet af slagtninger.

Landbrug & Fødevarer vurderer dog, at antallet af slagtninger vil stige i Danmark i de kommende år, men skulle alle svin slagtes herhjemme, vil det kræve en investering på 7 mia. kr. i ca. 2 mio. ekstra slagtesvinestipladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094