Danske fødevarer hitter
Danske forbrugere vægter fødevaresikkerhed, kvalitet, miljø og sikring af danske arbejdspladser højt, viser ny undersøgelse.
34 pct. foretrækker i høj grad danske fødevarer frem for udenlandske, 36 pct. i nogen grad, mens 12 pct. svarer i mindre grad, og for 17 pct. af de adspurgte har det ingen betydning. En procent ved ikke. Det skriver Landbrug & Fødevarers magasin FoodCulture i sin netversion.
Efterspørger kvalitet
Selv om udenlandske fødevarer i visse tilfælde er billigere end danske, foretrækker de danske forbrugere i de fleste tilfælde de hjemligt producerede varer. Over 70 pct. af de adspurgte i undersøgelsen foretrækker nemlig dansk kød og danske mejeriprodukter, mens 59 pct. peger på danske grøntsager som den vigtigste fødevaregruppe.
- Som forbrugere er vi enormt fokuseret på kvaliteten. Vi ønsker den bedste kvalitet og vil ikke gå på kompromis med fødevaresikkerheden, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Klaus Jørgensen.
Sikring af danske arbejdspladser
Han mener desuden, at undersøgelsen bekræfter, at de høje danske standarder er værdsat, og at forbrugerne anerkender, at fødevaresikkerhed og kvalitet koster penge.
- Og det er forbrugerne klar over. Men de efterspørger også hensyn til miljøet, sikring af danske arbejdspladser og den gode smag, siger han.
Som baggrund for at vælge danske fødevarer angiver 20 pct. af de adspurgte smagen, mens 44 pct. og 48 pct. svarer højere kvalitet og sikring af danske arbejdspladser.