23948sdkhjf

LSM Pumper i forrygende udvikling

Producenten af slangepumper har øget omsætningen med 100 procent i forhold til 2009. Ordrer strømmer ind fra Chile, Australien, Tyskland og Finland.
Administrerende direktør i LSM Pumper, Leo Sørensen, glæder sig over, at 2010 er kommet flyvende fra start.

Han betegner 2009 som ”knap så godt” – for firmaet tabte 35 procent af omsætningen, og han var nødt til at afskedige flere medarbejdere.

Men nu går det i den grad fremad.

Heftig efterspørgsel
Der har siden årsskiftet været en heftig efterspørgsel på slangepumperne fra Vrå. Omsætningen er steget med 100 procent i forhold til sidste år.

- Lige nu sidder jeg med ordrer fra Australien og Chile, og i går sendte vi udstyr til Afrika, fortæller Leo Sørensen.

80 procent af slangepumperne eksporteres og udstyret bliver typisk brug i fiskeindustrien, til biogasanlæg, i mineanlæg eller af landbrug.

Biogas bliver stort marked
Leo Sørensen tror, biogas bliver et stort marked for LSM Pumper i fremtiden, og han har også høje forventninger til salget til Tyskland. Virksomheden har kæmper hårdt for at komme ind på det tyske marked, og det ser ud til at give afkast nu.

- Vi var på messe i Leipzig og havde så mange emner med hjem, at vi ikke kunne få armene ned igen, fortæller direktøren.

Det samme skete på en messe i Chile.

- Vores forhandler i Peru var på messe i Chile i april, og han har arbejdet på højtryk siden, for vi fik 2400 henvendelser angående vores produkter, siger Leo Sørensen.

Mange kunder i Finland
I resten af Norden er der også pæn efterspørgsel, og især fiskeindustrien i Finland har været interesseret i firmaets produkter.

Den positive udvikling har betydet, at LSM Pumper har taget tidligere ansatte ind igen.

- Det er en omvæltning, som jeg er særdeles glad for, siger Leo Sørensen.

Ærgerlig udvikling
Et skår i glæden er der dog, for hjemmemarkedet skrumper.

Tidligere har der været mange landbrug blandt kunderne, men dårlig økonomi betyder, at LSM Pumper nu ser færre landmænd blandt kunderne.

- Vi kan også mærke, at flere outsourcer produktionen og at industrivirksomheder forsvinder. For eksempel skulle vi have leveret 2-3 pumper til slagteriet i Vrå, men det faldt til jorden. Det er en ærgerlig udvikling, siger Leo Sørensen.

Til gengæld kan han glæde sig over, at den generelle udvikling i firmaet med stigende omsætning og indtjening ikke ser ud til at aftage.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078