23948sdkhjf

Stigende omsætning hos Dansk Supermarked

Dansk Supermarked har i de første seks måneder af 2010 oplevet en stabilisering af sine detailhandelsaktiviteter. Som følge heraf ses en svag stigning i både omsætning og segmentresultat.
Markedet for dagligvarehandel i Danmark, Tyskland, Polen, Sverige og England, hvor Dansk Supermarked driver detailhandelsaktiviteter, har stabiliseret sig med en svag positiv udvikling i forbruget.

Den positive udvikling har været størst i Sverige og Polen, mens forbrugsudviklingen i Tyskland og Danmark fortsat er behersket, bl.a. som følge af offentlige besparelser og fortsat stor privat opsparing.

Stigende omsætning & segmentresultat
Den samlede omsætning i Dansk Supermarked Gruppen steg med 3,1%, positivt påvirket af valutakursudviklingen på svenske kroner og britiske pund. Målt i lokal valuta steg omsætningen med 2,3%.

På det danske marked havde Føtex en pæn vækst i omsætningen, mens såvel Bilka som Netto havde en mindre
vækst.

De udenlandske markeder udviste stor vækst for Netto Sverige og Netto Polen, en mindre vækst for Netto Tyskland
og en beskeden tilbagegang for Netto England.

Segmentresultat var i første halvår 2010 på 912 mio. kr. mod 832 mio. kr. i samme periode 2009. Pengestrøm fra driften var positivt påvirket af lagerreduktion og forskydning i kreditorbetalinger, dog mindre end i samme periode 2009.

Ændrede betalingsbetingelser for A-skatter har påvirket pengestrømmen negativt. Investeringer i centrallagerfaciliteter, nye butikker m.v. udgjorde 1.115 mio. kr. sammenlignet med 1.652 mio. kr. i samme periode i 2009.

Der blev i første halvår etableret 14 nye butikker, heraf 11 uden for Danmark. Pr. 30. juni 2010 var det samlede
antal butikker 1.362.

Salg af Netto-aktiviteter
Dansk Supermarked A/S indgik den 27. maj 2010 aftale om salg af aktiviteterne i England (Netto Foodstores Limited) til Walmart (Asda Stores Limited) med en forventet avance i størrelsesordenen 4,6 mia. kr. Aftalen er betinget af godkendelse fra de engelske konkurrencemyndigheder.

Den samlede salgssum og regnskabsmæssige avance kan blive reduceret afhængigt af eventuelle konkurrencemæssige tiltag, som de engelske konkurrencemyndigheder kan kræve gennemført, som betingelse for handlens gennemførelse.

Transaktionen forventes gennemført i løbet af november 2010.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141