23948sdkhjf

Sildefabrik jagter kapital

Efter et tab på 60 mio. kr. i løbet af sine tre første leveår har Pelagic Skagen nu indledt jagten på ny kapital.
Filetering og marinering af fisk hos Pelagic Skagen har ikke været en indbringende forretning i de seneste år. Et tab på 60 mio. kr. før skat betyder, at virksomheden nu jagter ny kapital, skriver dagbladet Børsen.

- Vi er lige midt i et projekt, hvor vi arbejder på at skaffe ny kapital til virksomheden både fra nye danske og udenlandske investorer og fra de nuværende aktionærer. Hvor mange penge der er behov for, ønsker jeg ikke at kommentere. Men vi er fortrøstningsfulde med hensyn til fremtiden. Pelagic Skagen overlever, siger advokat Aksel Groth til dagbladet Børsen.

Dyr fabrik sætter røde spor
Pelagic Skagen blev til ved en fusion af virksomhederne Havfisk Skagen A/S og P. Anthonisen Aktieselskab Fiskeeksport og Filetfabrik i foråret 2007. I forbindelse med fusionen blev det besluttet at opføre en ny fabrik, og det er altså blandt andet byggeriet af denne, der stadig spøger.

Den nye fabrik blev væsentligt dyrere end ventet samtidig med at fabrikken og dermed produktionen blev forsinket i tre måneder, så trods et EU-tilskud til byggeriet på 26,4 mio. kr., kunne Pelagic Skagen i virksomhedens første leveår fremvise et underskud på 28 mio. kr. før skat.

Også i 2008 og 2009 har der været røde tal på bundlinjen, og ledelsen forventer at der også for 2010 vil være et samlet underskud.

Den rentebærende gæld tynger
Bestyrelsesformand Aksel Groth fortæller til Børsen, at driftsresultatet før renter og afskrivninger er væsentligt forbedret i 2009, men at problemet for Pelagic Skagen er den rentebærende gæld, der lå på små 200 mio. kr. ved udgangen af 2009.

- Vore finansielle kreditorer har sikret, at vi har likviditet til at kunne fortsætte driften på helt normal vis året ud. Dermed har vi ro til at gennemføre den planlagte kapitaludvidelse. Hvis vi ikke har nået en løsning inden årsskiftet, er jeg overbevist om, at driften fortsat vil være sikret. Pelagic Skagen er ikke i krise, siger Aksel Groth.

De finansielle kreditorer er FIH og Danske Bank.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094