23948sdkhjf

Forskere vil udvikle kunstigt kød

Fremtidens sultproblemer kan løses ved at producere kød opdyrket i laboratorier.
Verdens befolkningstilvækst giver den globale fødevareindustri en udfordring. For hvordan bliver det muligt at brødføde 8-10 mia. mennesker i 2050? Det britiske Royal Society har givet 21 bud på dette, og et af dem er såkaldt ”kunstigt kød”. Det skriver Ingeniøren.

- Kunstigt kød er fra et teknologisk synspunkt måske ikke engang et wildcard, da det er fuldt ud muligt at udvikle det, skriver videnskabsmand ved Livestock Research Institute i Nairobi.

Ernæringsmæssige fordele
Teknikken bag det kunstige kød går ud på at tage muskelceller fra et dyr og tilsætte det protein. Herefter vil kødet kunne vokse uden at skulle bruge ”rigtigt” kød til processen.

Ifølge forskerne er mængdeproduktionen ikke den eneste fordel ved den kunstige opdyrkning. Ud fra et ernæringsmæssigt synspunkt kan kunstigt kød også være at foretrække.

Det kunstige kød kan nemlig produceres under sterile forhold og dermed undgås bakterier, men man kan også sammensætte kødet, så det bliver sundere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078