23948sdkhjf

Dyremishandling lukker slagteri

Skjulte filmoptagelser på et slagteri i England afslørede grov mishandling af grise. Nu overvejer myndighederne overvågningskameraer for at forbedre kontrollen.
Et slagteri ved Essex er blevet tvunget til at lukke efter at hemmelige filmoptagelser har afsløret grov mishandling af de søer, der skulle slagtes.

Det skriver Landbrugsavisen.

Filmoptagelserne blev foretaget af en dyrerettighedsgruppe, Animal Aid, tre dage i april.

Pølsefabrikant ophæver kontrakt
Optagelserne viser i følge Farmers Guardian, at mange af de 767 filmede grise blev bevidst mishandlet med elektriske tænger på tryner, haler og i munden. De blev utilstrækkeligt bedøvede, og de blev bevidst og rutinemæssigt sparket i hovederne og slået med kroge.

Slagteriet, A and G Barber, stod for slagtningen af en fjerdedel af alle udsættersøer i Storbritannien.

Men slagteriets hovedaftager, en tysk pølsefabrikant, har ophævet sin kontrakt efter at have set optagelserne fra slagteriet. Det har nu tvunget slagteriet til at lukke.

Kontrol skal forbedres
Animal Aid har også afsløret overtrædelser af dyrevelfærdsreglerne på seks af syv andre filmede britiske slagterier siden januar 2009, skriver Landbrugsavisen.

Myndighederne har nu i samarbejde med branchen og dyrlægerne nedsat en arbejdsgruppe, der skal se på, hvordan kontrollen med forholdene på slagterierne kan forbedres.

Det kan komme på tale, at der bliver installeret overvågningskameraer på alle britiske slagterier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125