23948sdkhjf

Nu kommer MadX

Kokke, detailhandlere, fødevareproducenter og madanmeldere har afleveret anbefalinger til fødevareministeren om, hvad et kommende MadExperimetarium skal indeholde.
Sidste år besluttede regeringen at Danmark skal have et MadExperimentarium, der skal løfte den danske madkultur, styrke uddannelsesmulighederne inden for mad og gastronomi og fremme et innovativt fødevareerhverv.

Siden da har der været arbejdet med, hvordan projektet praktisk skulle føres ud i livet, og i dag har fødevareminister Henrik Høegh modtaget anbefalingerne til det videre arbejde med madcenteret, der kommer til at hedde MadX.

Erhverv på forkant
- Jeg er overbevist om, at vi indenfor få år kunne dufte, smage og se resultaterne af MadX’s indsatser i vores dagligdag. Både når vi spiser ude, og når vi handler ind. MadX handler generelt om bedre mad til mange, det handler om at fremme afsætningen af danske fødevareprodukter og det handler om at styrke erhvervet på fødevaremarkedet. Jeg tror vi vil opleve flere nye, sunde og velsmagende varer på hylderne i supermarkederne, som vil kunne gøre selv den hurtige tirsdags aftensmad til en fornøjelse, siger ministeren.

Fødevareerhvervet vil også kunne mærke MadX, da det skal hjælpe erhvervet med at være på forkant og udvikle og afsætte flere kvalitetsfødevarer både nationalt og i udlandet.

Hele Danmarks
Det vil i den nærmeste fremtid ligge fast, hvor et kommende MadX skal etableres, og hvordan bestyrelsen for centeret skal sammensættes.

- For mig er det afgørende, at MadX placeres et sted, hvor der eksisterer et stærkt fødevarefagligt miljø med tilknytning til uddannelsesinstitutioner, og hvor der er en stærk lokal og regional opbakning. Men uanset hvor i landet, MadX kommer til at ligge, så skal det være hele Danmarks MadExperimentarium, siger fødevareministeren.

Se mere om MadX .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078