23948sdkhjf

Grisehjerner fra Danish Crown hitter i Mexico

Stegt, stærkt krydret og pakket ind i tortillas er grisehjerner fra den danske slagterikoncern et stort hit på ethvert gadehjørne i det sydlige Mexico.
Når mexicanere føler trang til et hurtigt mellemmåltid falder valget ofte på Taco Sesos, som er tacos med hjerne.

Hjernerne bliver kogt og efterfølgende stegt med løg, tomater, koriander og chili og derefter pakket ind i tortillas med dressing.

God og stabil afsætning
- Vi har i en lang årrække haft en god og stabil afsætning af grisehjerner til Mexico, hvor det er en meget efterspurgt delikatesse, fortæller Peter Frederiksen, eksportchef i Danish Crown med ansvar for Sydamerika.

Danish Crown er et af de få europæiske slagterier godkendt til eksport af hjerner til det mellemamerikanske land, der også aftager store mængder fra blandt andet USA.

Ekstra plads og mandskab
- Hjernerne bliver leveret fra tre af vores slagterier, hvor de kan håndtere de halve hoveder og pille hjernerne ud. Det kræver lidt ekstra plads og mandskab og derudover sender vi hovederne fra de øvrige slagterier direkte til markeder som Kina, siger Peter Frederiksen.

Han fortæller, at Mexico aftager godt 65 procent af de hjerner, der bliver taget fra. De sælges gennem det nordjyske trading-selskab Nowaco, der har mange års erfaring med handel til hele verden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125