23948sdkhjf

Fødevarekontrollen lukker grønthandler

En grønthandler i København er lukket af Skat og politiet efter at Fødevarekontrollen blandt andet fandt yoghurt opbevaret ved stuetemperatur og rotteekskrementer i butikken.
Rotteekskrementer i butikken, pallevis af æg og yoghurt opbevaret ved stuetemperatur og massevis af udenlandske dagligvarer uden lovpligtig dansk mærkning.

Torsdag lukkede Fødevarekontrollens Rejsehold grønthandleren på Frederikssundsvej 11. Lukningen skete af hensyn til fødevaresikkerheden og under en koordineret aktion med Skat og nærpolitiet i Brønshøj/Husum.

Bør kassere varerne
Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, der har købt varer fra grønthandleren på Frederikssundsvej 11 til at kassere varerne.

Hverken butikken eller lageret var sikret mod skadedyr. Samtidig blev flere paller fødevarer opbevaret udendørs. Yderligere var næsten halvdelen af varerne på hylderne ikke mærket på dansk, sådan som fødevarelovgivningen kræver det, forklarer Søren Jensen fra Fødevarekontrollens Rejsehold.

Må destruere frugt, grønt og dagligvarer
Heller ikke butikkens lovpligtige egenkontrol af f.eks. køletemperaturer og opbevaring var der styr på.

Først når ejeren kan dokumentere, at han har efterkommet Fødevarekontrollens Rejsehold påbud om bl.a. at destruere de mange tons frugt, grønt og dagligvarer, kan butikken få lov til igen at slå dørene op for kunderne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078