23948sdkhjf

Eksport til Kina i stor fremgang

Danmarks salg af fødevarer og landbrugsprodukter til Kina ventes at vokse til 5,5 mia. kr. i 2010 ifølge en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer. Det er ny rekord.
Landbrugsvarer strømmer fra Danmark til Kina for tiden, og 2010 tegner til lidt af et højdespring for den danske eksport.

I en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer ventes den samlede eksportværdi at lande på ca. 5,5 mia. kr. i 2010. Det er en stigning på 800 mio. kr. ift. resultatet i 2009, hvor værdien var 4,7 mia. kr.

Særdeles godt første kvartal
Optimismen tager især sit afsæt i et særdeles positivt første kvartal. Ifølge Danmarks Statistik solgte man i de første tre måneder af 2010 for 2,3 mia. kr. varer mod 1,63 mia. kr. i den tilsvarende periode i 2009.

Eksporten af skind og biprodukter fra svin (fx ører og tæer) vejer tungt i statistikken, men også andre varer som mejeriprodukter og frø til udsæd går markant frem i årets første kvartal.

Små og store
De seneste tre dage har 12 danske virksomheder været i offensiven over for nye potentielle kunder på et fremstød i Shanghai, organiseret af Landbrug & Fødevarer.

Fredag mødte de 12 virksomheder repræsentanter fra kinesiske detailkæder, distributører og importører ved et B2B arrangement i Nordic Light House i Shanghai med efterfølgende middag om aftenen. Blandt de danske deltagere var store virksomheder som Arla Foods og Danish Crown, men også flere mindre økologiske virksomheder som Farre A/S, Urtekram, Skee Is, Woodshade Organics og Friland.

- Vores butiksbesøg og møder med detailhandlen viser, at kineserne for det første efterspørger produkter, som vi kan levere, og for det andet, at det er et højprismarked. Vi leverer allerede i dag nogle produkter, og den markedsposition skal vi udnytte til at komme videre fra, siger Asger Krogsgaard, formand for Landbrug & Fødevarers virksomhedsmedlemmer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127