23948sdkhjf

Slagteri hyrer flere østarbejdere

Jutland Meat har efterhånden ansat en del arbejdere fra Østeuropa. Det frustrerer arbejdsløse danske arbejdere, og formand i Fødevareforbundet er knotten over udvikling.
Der er fuld fart på knivene hos slagteriet Jutland Meat i Struer: Omsætningen er fordoblet, og den hollandske ejer Frans Stortelder hiver overskud på flere millioner kroner hjem hvert år.

Men det giver ikke job til de arbejdsløse slagteriarbejdere i området, for flertallet af de 180 slagteriarbejdere er nu fra Polen, Østtyskland og Rumænien.

- Jeg er knotten over, at vi har kvalificeret arbejdskraft, der kan gå ind på Jutland Meat, men de hellere vil have udenlandsk arbejdskraft, siger Steen Hartmann Nielsen, der er formand for Fødevareforbundet i Midt/Vestjylland til Avisen.

Ledige er frustrerede
- De ledige er meget frustrerede over det. De synes, det er mærkeligt, at de tager derop for at søge arbejde, men får at vide, at der ikke er noget. Og så lige bagefter ser de, at de hyrer udlændinge, siger Steen Hartmann Nielsen til Avisen.

Ejer Frans Stortelder ønsker ikke at kommentere kritikken fra de ansatte og fagforeningen.

De ansatte på Jutland Meat, som Avisen.dk har talt med, fortæller, at østarbejderne er så bange for at miste deres job, at de går syge på arbejde og adlyder hver gang, chefen skruer tempoet op.

Forhøjet tempo
Jutland Meat har således forhøjet tempoet for de ansatte fra 240 grise i timen til 400 – uden de ansatte får mere i løn af den grund.

- Der er andre slagterier, der kigger nøje på, hvad der sker i Struer. Og vi ser det allerede nu, at de spørger, hvorfor må de slagte til lavere løn og flere svin?, fortæller Steen Hartmann Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095