23948sdkhjf

Højere pris på mad i vente

Stigende fødevarepriser har ændret forbrugernes indkøbsvaner og nye prishop på brød og kød er på vej.
De seneste tre års prisstigninger på fødevarer efterlader en dansk gennemsnitsfamilie med en årlig ekstraregning på 5.350 kr.

Klaus Jørgensen, teamleder i brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer påpeger, at danskernes forbrugsmønstre, som følge af udviklingen, er ændret ganske dramatisk de seneste tre år:

- Dels indkøbes en stigende del af fødevarerne i discountbutikker, hvor priserne er lavere. Dels indkøbes der simpelthen mindre mængder fødevarer, fordi forbrugerne er blevet bevidste om at smide mindre ud, siger han til Jyllands-Posten.

Påvirker producenter
Danskerne har desuden forstærket jagten på kampagnetilbud og den tendens påvirker producenter som Kohberg Brød.

- En stor del af danskerne er de seneste år begyndt at købe rugbrød på samme måde, som de køber bleer og øl. De går målrettet efter ugens bedste tilbud. Der er tale om en markant ændring af markedet. En langt større del af salget sker nu til kampagnepriser, og vi ser jævnligt tilbud på eksempelvis 1.450 gram Herkules til 10 kr. inklusive moms, siger Jan Gerber, adm. direktør for Kohberg Brød til Jyllands-Posten.

Stigende udgifter til foder
Efter en dårlig høst stiger priserne på korn, hvilket allerede næste måned vil medføre højere brødpriser.

I løbet af 2011 kan de høje kornpriser resultere i højere priser på blandt andet svinekød, fordi landmændenes udgifter til foder stiger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11