23948sdkhjf

Slagteriarbejdere frygter østeuropæere

Arbejderne på Slagteriet Brørup frygter, at ledelsen vil hente slagteriarbejdere fra Østeuropa, når der senere i år skal ansættes yderligere 50 slagteriarbejdere.
- Vi har ikke kunnet få en aftale på plads om ansættelsesvilkår med ledelsen på Brørup Slagteri. De har bare sagt, at de vil have arbejdskraft, der kan træde direkte ind i produktionen, også selv om det er østeuropæisk arbejdskraft, siger Peder Pedersen, der er formand for slagteriarbejdernes fagforening NNF til dr.dk/esbjerg.

Forstår ikke bekymringen
Slagteridirektør Gert Kjeldsen forstår ikke bekymringen. Han har en stak ansøgninger fra bl.a. ledige slagteriarbejdere.

- Desuden ved vi, at der snart bliver nogen ledige, når Danish Crown lukker i Rødding, siger han.

Virksomhed har socialt ansvar
NNF kalder det et problem, at virksomheden tilsyneladende ikke vil hjælpe de mange lokale ledige med at blive opkvalificeret.

- Det mener vi, at virksomheden skal gøre, fordi den også har et socialt ansvar, siger Peder Pedersen til dr.dk/esbjerg.

Ny miljøgodkendelse
Brørup Slagteri får sandsynligvis til november en ny miljøgodkendelse, så antallet af slagtninger kan øges fra 19.000 svin om ugen til 30.000 svin om ugen.

Brørup Slagteri har i øjeblikket omkring 250 ansatte og er ejet af den tyske slagterikoncern Tønnies.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079