23948sdkhjf

Tine får millionbøde

Den norske mejerikoncern har fået påbud om at betale 30 mio. norske kroner i bøde for misbrug af sin markedsposition i forbindelse med leverancer af ost til Rema1000.
Tine er tidligere frikendt i Tingsrätten, men er nu blevet dømt i en højere domstol, Lagmannsretten.

Det er for at misbruge sin dominerende position på markedet i forhandlinger om leverancer af ost til Rema1000 i 2004.

Dog fritages Tine for anklagerne om, at den færdige aftale med Rema1000 også brød loven.

Overraskede og uenige
Tine er uenige i Lagmannsrettens vurdering.

- Vi er naturligvis glade for, at domstolen vurderer, at Tine ikke har indgået en ulovlig aftale, som Konkurrencestyrelsen har påstået. Vi er også glade for, at konklusionen er, at vi ikke har overtrådt konkurrenceloven i årsforhandlingene med ICA. Men vi er overraskede og uenige i, at vi skulle have udnyttet en dominerende stilling i forhandlingerne med Rema, som retten har sagt. Vi mener stadig, at der ikke er registreret bevis for, at Tine har overtrådt konkurrenceloven, siger administrerende direktør Elizabeth Morthen i Tine.

Dyrt og belastende
Det norske Konkurrensetilsynet førte sagen mod Tine. Myndigheden ønskede at pålægge Tine en bøde på 45 millioner norske kroner, men det beløb blev altså reduceret af domstolen.

Begge parter har mulighed for at appellere til den norske højesteret.

- Vi er stolte af, at vores brands og omdømme står stærkt blandt de norske forbrugere nu, hvor der er meget hårdere konkurrence end tidligere. På dette grundlag er det naturligvis fristende at parkere sagen. Det at have den gamle sag i retten i årevis, er både dyrt og belastende. Men dette skal vejes op mod de konsekvenser, det vil få at acceptere en dom, vi mener, er forkert. Denne afvejning vil ledelsen nu tage, siger Elisabeth Morthen.
Læs mere om: Tine
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078