23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Dansk vineri hitter med birkevin

Et lille dansk vineri har slået sig på storproduktion af vin og birkevin.

Kurt Forslund er manden bag Kurt Forslunds Vineri, der skulle have været en fritidsbeskæftigelse, når efterlønnen meldte sig. Det er i stedet blevet til storproduktion af dansk vin, skriver P4 Fyn.

Stor efterspørgsel

Ud over at levere vin til verdens bedste restaurant Noma, så oplever Kurt Forslund i øjeblikket så stor en efterspørgsel på sin vin, at det har været nødvendigt at ansætte flere medarbejdere for at kunne følge med.

Kurt Forslund leverer især til danske restauranter og vinhandlere, men oplever også en stigende interesse fra nabolandene Sverige og Tyskland.

Birkevin et hit

Vineriet har med sit speciale birkevin virkelig skabt en god forretning. Det bliver til godt 10.000 flasker af den søde vin om året, hvoraf de fleste sendes til Sverige.

Danskerne og tyskerne er dog også ved at få øjnene op for vinen, der eftersigende skulle være god mod alskens småsygdomme.

Kurt Forslunds Vineri beskæftiger i dag tre fuldtidsansatte og en del flexjobbere.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109