23948sdkhjf

Midtfyns Bryghus klar til USA

Midtfyns Bryghus har for første gang solgt sit øl uden for Europa. Det er amerikanerne, der nu vil læske ganen i præmie-øl fra Danmark.
1680 flasker af Imperial Stout og 1680 flasker af Chili Tripel er på vej til at tage turen over Atlanten til hovedaktionær i Midtfyns Bryghus Eddie Szwedas fødeland. Det er dermed første gang at bryggeriet sælger sit øl til et land uden for Europa, skriver Fynske Medier.

Undersøger nyt marked
Øllene Imperial Stout og Triple, der blev kåret som bedste nyheder i Danmark i 2007 og 2009, sendes afsted i denne uge og vil nå USA i løbet af fire-fem uger. At Midtfyns Bryghus sender sine øl så langt væk er der i følge Eddie Szweda en god grund til.

- USA og Danmark er de eneste to lande, som dækker alle øltyper. Der er ganske rigtigt mange bryggerier i for eksempel Tyskland, Belgien og England, men hvert af disse lande har en markant og dominerende stil. Og med omkring 120 mikrobryggerier i Danmark med blot 5,5 millioner indbyggere er der god fornuft i at undersøge muligheden for nye markeder, fastslår han.

Møde på Europæisk Ølfestival gjorde udslaget
De to midtfynske bryg er solgt til et firma, der hedder Shelton Brothers i byen Belchertown i Massachusetts.

- Det er tre brødre, som har firmaet. Den ene rejser rundt overalt for at finde nye produkter. Jeg mødte ham til Europæisk Ølfestival i København, et træf under Danske Ølentusiaster. Han smagte alle vores produkter. Tre måneder senere fik jeg en mail om, at de gerne vil købe de to typer øl, fortæller Eddie Szweda til avisen.

Midtfyns Bryghus har i år indledt en udvidelse af aktiekapitalen og har indtil dags dato solgt 142 aktier. Eddie Szwedas tager aktieudvidelsen stille og roligt og håber blot at runde 300 solgte aktier ved årets udgang. Prisen pr. aktie er 2000 kr.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08