Sakana er et nyt netværk for yngre kvinder med et lidenskabeligt forhold til gastronomi.
Medlemmerne vil blive inviteret til særlige events med de mest fremtrædende personligheder indenfor gastronomi i Danmark - og derigennem få et unik indblik i mad på topniveau.
Bag netværket står kogebogsforfatter, tidligere elite-kendoudøver og sushikok Zoë Escher, der med Sakana vil udvide yngre kvinders forståelse for de trends og oplevelser, som moderne gastronomi byder på.
- Når man arbejder med gourmetmad i udlandet, så oplever man en meget stor bredde og variation i smagsindtryk. Der er simpelthen større armbevægelser og en større nysgerrighed. Det vil jeg gerne vise danske yngre kvinder - og der er faktisk mange muligheder i Danmark, fortæller Zoë Escher.
Målet med netværket er at få omkring 100 medlemmer og afholde en event hver anden måned.
- Sakana er det første netværk for kvinder, hvor man får chancen for at komme helt tæt på menneskerne, råvarerne, anmelderne og teknikkerne bag det ypperste gastronomi, der findes i Danmark, siger Zoë Escher.
I øjeblikket arbejder hun på at skabe rammerne for yderligere arrangementer i 2011. Blandt andet er en aftale med restaurant NOMA undervejs.
Læs mere på
www.sakana.dk