23948sdkhjf

Hurtigere penge til små fødevarevirksomheder

En stramning af reglerne for betalingsfrister betyder, at hverken offentlige eller private kunder fremover kan trække betalingerne til små leverandører mere end 30 dage.
Et forlig mellem Europa-Parlamentet og EU's ministerråd rækker nu en hjælpende hånd til EU's mange små og mellemstore virksomheder.

Det glæder Håndværksrådet, som har været i tæt dialog med danske EU-parlamentarikere op til forliget:

- Rigtig mange små og mellemstore virksomheders kassekreditter gløder, så forliget er en hjælpende hånd i en mørk tid, siger adm. direktør, Ane Buch.

Stop for 120 dages betalingsfrist
Europa-Parlamentet og ministerrådet er blevet enige om at indføre en betalingsfrist på maksimalt 30 dage på betalinger i erhvervsforhold.

Det betyder, at det seneste års eksempler på, at store virksomheder først betaler deres små samarbejdspartnere efter 3 og 4 måneder, ikke længere vil være lovlige – med mindre der er såkaldt "særlige og rimelige" begrundelser for det.

De nye regler betyder desuden, at betalinger fra det offentlige aldrig kan forlænges til mere end 60 dage:

- Vi er meget glade for, at parlamentet og ministerrådet har valgt at leve op til deres egne løfter i ”Small Business Act” og tænke småt først og hjælpe de små virksomheder, så de ikke skal finansiere de stores økonomiske krise, siger Ane Buch.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079