23948sdkhjf

Ingstrup-oste bliver nordjyske

Ingstrup Mejeri vil fra nytår basere hele sin produktion på mælk fra Vrejlev Kloster i Vendsyssel.
De håndlavede ost fra Ingstrup fremstilles i øjeblikket af mælk fra forskellige danske og nordtyske leverandører.

Men fra nytår bliver ostene fra det 120-årige mejeri i Ingstrup igen fremstillet af helt lokale råvarer.

- Vi skal aftage al mælken fra Vrejlev Kloster, som er medejer af mejeriet, fortæller daglig leder Kim Dahlhus til Nordjyske.

Op ad bakke
Mejeriet lukkede i december 2008 i forbindelse med at dets daværende ejer, Hirtshals Andelsmejeri, blev købt af Arla. Men fire medarbejdere og fire eksterne investorer gik sammen og fik genåbnet det i marts 2009

- Det går rimeligt fornuftigt, selvom det er op ad bakke, siger Kim Dahlhus til Nordjyske.

Mejeriet har seks medarbejdere og producerer årligt 350 tons ost af 3,5 mio. kg mælk.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094