23948sdkhjf

Fortsat krise for restauranter og hoteller

Undersøgelse fra Horesta indikerer, at branchen vil se tilbage på 2010, som et år med en beskeden fremgang i antallet af gæster, og uden at det har betydet en vækst i omsætningen.
Således svarer 41 pct. af Horestas medlemmer, at de forventer flere gæster i 2010, mens 39 pct. svarer, at de forventer et fald.

Samtidig svarer 43 pct., at omsætningen vil ligge under sidste års niveau, mens 40 pct. svarer, at den vil ligge over.

Økonomiske krise er ikke slut
Risikoen for yderligere omsætningstab i forhold til kriseåret 2009 betyder således, at den økonomiske krise endnu ikke er slut for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

- Vi ser, at flere og flere vælger desserten fra, når de går ud og spiser, eller vælger et billigere hotelprodukt, når de skal overnatte ude. Vi oplever en lille fremgang i antallet af private gæster, mens de højtforbrugende forretningsgæster stadig bliver væk. Antallet af møder, forretningsmiddage og kurser svinder ind, siger Horestas formand Jens Zimmer Christensen.

Bedre udsigter for 2011
Mere end 60 pct. af virksomhederne tror, at væksten i gæsteantallet og omsætningen vil ligge på mellem nul og fem procent i 2011.

Udviklingen vil således ikke være tilstrækkelig til at kunne hæve hotel- og restauranterhvervets omsætning op på niveauet før krisen.

- Det er meget bekymrende, at vi fortsat har faldende omsætning, mens flere af vores nabolande har fået vendt udviklingen og er tilbage på vækstsporet, siger Jens Zimmer Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125