60 finaledeltagere dystede i går om at kreere de ypperste brød og kager på Bispetorvet i Århus.
I starten af september kæmpede 454 håbefulde brød- og kagekunstnere om en af de 60 finalepladser, da der blev afviklet indledende semifinaler i Vejle og Ringsted.
En dommerjury af fagpersoner og forbrugere udpegede landets ti bedste produkter i seks konkurrencekategorier.
NNF oplyser, at de nykårne Danmarksmestre i hver kategori blev:
Guld : Peter Jørgensen, Farumhus Konditori, Farum Mangekornsbrød
Sølv: Mikkel Hansen, Pompei, Ribe Ølandsbrød
Bronze : Henrik Bendtsen, Madam Eclair, Køge Olivenbrød
Rugbrød:Guld: Martin Larsen, Sejers Konditori, Sorø Ægir
Sølv: Dorthe Andersen, Hedo´s Bageri, Lohals Amalie
Bronze: Annette Jensen, Sejers Konditori, Sorø Thor
Frokoststykker/Baguettes:Guld: Daniel Sunzenauer, Pompei, Ribe Sommerstykke
Sølv: Kristian Parmo, Pompei, Ribe Tyroler Baguette
Bronze: Morten Jønsson, John’s Kagehus, Kastrup Gul Græskar Baguette
Bagt Tærte:Guld: Rikke Gryberg, Gryberg Copenhagen, Kbh Slotsfruens Rabarbertærte
Sølv: Marianne Krogsgård, Schweizer Bageriet, Århus Plum Pie
Bronze: Peter Finne, Farumhus Konditori, Farum Wild Goose
Desserttærte:Guld: Isabella Sivebæk, Gryberg Copenhagen Reqlissé Cassis
Sølv: Andreas Overgaard, La Glace, Kbh Loller
Bronze: Jane Højengaard, Konditori Antoinette, Kbh Cafe Dolché
Tørkage:Guld: Stephanie Nielsen, Harlev Bageri, Harlev J Lux Brownies
Sølv : Henrik Juhl, Bagergården, Hinnerup Granatchok
Bronze:Dorthe Andersen, Hedo’s Bageri, Lohals Kokosdrøm
Det anslås at mere end 5000 mennesker lagde vejen forbi teltet på Bispetorvet for at få et indblik i det ypperste indenfor moderne kage- og brødkunst.
Konkurrencen var arrangeret af Arbejdsgiverforeningen for Konditorer, Bagere og Chokolademagere (AKBC).