23948sdkhjf

Region Midtjylland satser 55 mio. kr. på fødevarer

Midtjyderne storsatser på fødevareinnovation. Projektet hedder Future Food Innovation (FFI) og skal gøre regionen til et førende internationalt innovationsmiljø for fødevarer.
FFI projektet udføres af et konsortium bestående af det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet ved Aarhus Universitet, Teknologisk Institut, Agro Tech, MAPP centret samt VIFU.

Konsortiet skal være med til at sikre et bæredygtigt og internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv, hvilket skal ske i gennem fremme og udvikling af nye innovationsprocesser og måder at samarbejde på.

Optimale vækstmuligheder
Agro Business Park får koordinatorrollen af Region Midtjyllands mega-satsning på fødevareinnovation.

FFI projektet løber over tre år og har en bevilling på i alt 55 mio. kr. Projektet indebærer etablering af et innovationsmiljø, der kan bringe viden, erhverv og brugere sammen på nye måder indenfor fødevarebranchen og derved skabe nye forretningskoncepter.

I tæt dialog med andre aktører inden for fødevareerhvervet vil konsortiet arbejde på at skabe et miljø, der sikrer optimale vækstmuligheder for fødevarebranchen i Region Midtjylland. Konsortiets hovedaktiviteter vil omfatte vidensamarbejde, kompetenceopbygning, udvikling af nationale og internationale innovationsprojekter samt dokumentation og effekt.

Udvikling af nye produkter
Kort sagt vil projektet bidrage til at gøre regionens fødevarevirksomheder mere innovative og dermed øge deres vækst.

Projektet vil også bidrage til udvikling af nye produkter, koncepter og processer. Desuden skal projektet medvirke til at styrke virksomheder og deres medarbejderes kompetencer til at deltage i innovationsprocesser.

Fokus på innovationsmiljøet
Programmet har etableret nogle puljer, som kan søges af virksomheder og fødevareaktører til udvikling af innovative fødevareprodukter.

- Projektet er for alvor med til at skabe fokus på innovationsmiljøet, og da Agro Business Park, som medlem af Enterprise Europe Network, bl.a. arbejder med at internationalisere virksomheder og uddannelsesinstitutioner, er projektet en god mulighed for at skabe nye jobs, produkter og serviceydelser inden for området, pointerer Lars Visbech Sørensen, direktør i Agro Business Park.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078