23948sdkhjf

Forbrugere giver pumpet kylling nye navne

Neutralmarineret kylling er et vildledende udtryk, mener forbrugerrådet. Så nu er jagten på en bedre betegnelse gået ind med hjælp fra forbrugerne.
I facebookgruppen 'Vores Mad' beder Forbrugerrådet om hjælp til at finde et nyt og mere dækkende navn for kylling, som er injiceret med salt- og sukkerlage.

Blandt forslagene var salt- og sukkerpumpet kylling, vandpumpet kylling, forloren vandfugl, 'kan indeholde spor af kylling' og H2O pip, oplyser Forbrugerrådet.

Forbrugernes mange forslag er sendt videre til Fødevarestyrelsen, der selv har foreslået 'tilsat lage' som det nye navn, der skal erstatte betegnelsen ’neutralmarineret kød’.

Mere præcist navn
Fødevarestyrelsens forslag er allerede blevet godkendt af industrien, men Forbrugerrådet mener, at betegnelsen 'tilsat lage' skal defineres mere præcist.

- Både ud af et sundhedssynspunkt og en smagsvinkel er det væsentligt for forbrugerne at vide, at produktet er saltet i forvejen. Vi er klar over, at lagen i neutralmarineret kød består af andet end salt, men vi mener, at saltet er så væsentligt, at det er rimeligt at fremhæve det. Derfor ønsker vi, at det fremgår af betegnelsen, at der er tilsat salt, og at saltindholdet deklareres, siger Forbrugerrådets formand Camilla Hersom.

Læs Forbrugerrådets brev til Fødevarestyrelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095