23948sdkhjf

4000 liter piskefløde dræber liv i bæk

4000 liter fløde fra Them Andelsmejeri er ved et uheld strømmet ud i Hulbækken ved Silkeborg. Bækken vil være tre år om at komme sig over forureningen, lyder vurderingen.
Hulbækken, der løber fra Them gennem Silkeborg Sønderskov, under Horsensvej, ud i Gravbækken og videre ud i Borresø, er død.

Bækken blev stort set tømt for liv, efterhånden som 4000 liter piskefløde strømmede igennem den fra Them Andelsmejeri, skriver Midtjyllands Avis.

Glemt at lukke for en hane
Her havde en medarbejder tirsdag aften ved et uheld glemt at lukke for en hane til en tank, og de mange liter fløde gik i regnvandsristen og strømmede i løbet af natten ud i Hulbækken.

Da uheldet blev opdaget tidligt onsdag morgen, blev der fra mejeriet slået alarm, og miljøtekniker Åge Ebbesen fra Silkeborg Kommunes miljøsektion mødtes kl. otte med folk fra Brand og Redning ved Hulbækken. Her var bækken helt hvid, og fløden umiddelbart på vej til at ramme Borresø.

Politianmeldelse af mejeriet
Fløde forbruger al ilten i vandet, og dyrelivet, såvel insekter som fisk, er kvalt.

Åge Ebbesens vurdering er, at der vil gå omkring tre år, inden Hulbækken igen er tilbage ved sin normale tilstand.

Silkeborg Kommune er fortsat i gang med sagsbehandlingen og er indtil videre ikke skredet til en politianmeldelse af mejeriet efter forureningen. Men det vil højst sandsynligt blive udgangen på sagen, oplyser miljøtekniker Tove Jakobsen i dag til Midtjyllands Avis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093