23948sdkhjf

Unilever har succes med egnsretter til storkøkkener

Egnsretter til storkøkkenindustrien fra Unilever Foodsolutions har vist sig at være så stor en succes, at virksomheden nu udvider konceptet med to nye temaer.
Siden sidste forår har storkøkkener landet rundt haft glæde af inspirationsmateriale med egnsretter som fx Flækkesild fra Gilleleje, bornholmsk unghane og sønderjysk kålpølse fra Unilever Foodsolutions. Og konceptet, der går under navnet ‘Smagen af Danmark’, har indtil videre vist sig at være en stor succes. Nu føjer Unilever Foodsolutions nye landsdele til Smagen af Danmark.

- Vi har udvalgt de mest velsmagende og kendte egnsretter fra de respektive egne. Vi har fornyet de gamle klassikere med et moderne tvist, og så har vi gjort dem enkle at gå til. Og retterne har vist sig at vække både minder, følelser og nysgerrighed hos vores kunder i det offentlige, siger Frank Jakobsen, der er udviklingskok hos Unilever Foodsolutions.

Målgruppen. Storkøkkener i den offentlige sektor
Og det er netop storkøkkener i den offentlige sektor, der er målet for Smagen af Danmark-konceptet. Mange af ’kunderne’ er ældre mennesker, som holder af god dansk mad, der sætter fut i hukommelsen og fremkalder glemte historier fra barndommen og ungdommen.

- I den offentlige sektor er tid og ressourcer ofte knappe. Køkkenet kan godt finde på idéer, men det er straks sværere at få engageret personalet og beboerne. På et plejehjem skal vi jo ikke blot mætte munde, vi skal også bidrage med livskvalitet, glæde og socialt samvær beboerne imellem – og her fungerer Smagen af Danmark perfekt, for det giver beboerne lyst til at dele minder og oplevelser, siger Asta Poulsen, ledende økonoma på Café Hjorten på Omsorgscenteret Hjortespring, som har brugt Smagen af Danmark af flere omgange.

Nu kommer Nordjylland på menuen
Unilever Foodsolutions to nye ’Smagen af Danmark’-koncepter, der kommer på gaden nu, går under temaerne: ’Nordjylland’ og ’Danske Favoritter’.

’Nordjylland’ byder på Limfjordsnaturens rige og varierede udbud af især fisk og grønt, som fx en klassisk ’Frederikshavner’, der består af paneret, stegt fladfisk med krydret agurk, tranebær og persille-creme. ’Danske Favoritter’ er et udvalg af de bedste, danske klassikere fra alle landsdele, deriblandt hønsefrikassé med urter, perleløg og persille, krydret æblesuppe med kardemommecreme og ’Consommé Danois’– den klarede suppe med både kød- og melboller, som de fleste af os husker, men måske ikke har fået serveret i et godt stykke tid.

Om ’Smagen af Danmark’
Unilever Foodsolutions ’Smagen af Danmark’ er en gastronomisk rundrejse i de danske egnsretter – fra Sønderjylland til Bornholm. Konceptet er inspireret af ’gamle dage’, hvor danskerne i vid udstrækning måtte tilberede maden af de ingredienser, der nu engang var inden for rækkevidde. Langs kysterne var det frem for alt fiskeretter, der blev sat til livs af fiskerne og deres familier, mens der var grøntsager, kål og svinekød på menuen hos bønderne inde i landet. Indtil videre har ’Smagen af Danmark’ været forbi Sønderjylland, Fyn & Øerne, Bornholm og Sjælland – så flækkesild fra Gilleleje, fynsk æggekage, bornholmsk unghane og sønderjysk kålpølse er blot nogle af de egnsretter, som er blevet serveret rundt omkring på de danske hospitaler og plejehjem.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079